Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over de Quadrivas Therapy en de bijbehorende antwoorden vind je hieronder.  Staat je vraag er niet tussen? Mail ons gerust, dan helpen we je graag verder.

 

Hoe ziet een behandeling eruit? 

Elk behandeltraject begint met een intakegesprek, waarin de relevante medische geschiedenis en huidige klachten in kaart worden gebracht en een intakebehandeling waarin we de conditie van het weefsel beoordelen. Na afloop vertellen we wat we  verwachten voor je te kunnen betekenen en kun je beslissen of je het traject in wilt gaan. Reserveer voor dit eerste consult twee tot tweeënhalf uur in je agenda. 

Vervolgbehandelingen duren circa anderhalf uur. Het is een diepe manuele massage van het hele lichaam. Het is vrij intensief en kan pijnlijk zijn. Zeker in het begin en bij de gebieden die het meest zijn aangedaan. Er wordt regelmatig gepolst of je het aan kan. Hier wordt de diepte van de behandeling op aanpast. Vaak wordt aangeven dat het een ‘goede’ pijn is die iets in gang zet.

 

Is er snel verbetering?

Vaak voel je al na een paar behandelingen een flinke verbetering. Je kunt dan denken aan minder (of zelfs geen)pijn, minder stram en een minder zwaar gevoel in de benen. Wanneer de klachten al langer bestaan, hevig zijn en/of er sprake is van overgewicht duurt het effect langer of geeft het lichaam de eerste keren na een behandeling een reactie zoals een beurs gevoel, vermoeidheid, grieperig gevoel of spierpijn.

 

Is er vooraf aan te geven hoeveel behandelingen ik nodig heb?

Ieder lichaam is anders en reageert anders. Ook is je leefstijl van belang. Is er sprake van overgewicht? Hoe lang bestaat de klacht al? Ben je er snel bij of loop je er misschien al 20 jaar mee? Het is afhankelijk van het ziektebeeld hoeveel behandeingen er nodig zijn. Wees je ervan bewust dat de therapie geen quick fix is. Je klacht is ook niet in één dag ontstaan.

 

Hoe ziet een behandelplan eruit?

In het begin is het meestal één of twee keer per week (als de klachten heviger zijn en/of langer bestaan en/of er sprake is van overgewicht kan het drie keer per week zijn) tot het lichaam weer gezond begint te worden. Dit voel en zie je zelf ook, dan kunnen we langzaam afbouwen. 

 

Wat kost een behandeling en wordt het vergoed door de zorgverzekeraars?

De anderhalf uur durende behandeling kost € 180,-. Tijdens de eerste behandeling vindt er een intake plaats. De intake is kostenloos. Aan de hand hiervan start het behandeltraject. Reserveer voor de eerste behandeling twee en een half uur. De behandelingen worden niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De zorgkosten kunnen eventueel ingediend worden bij de aangifte inkomstenbelasting.

 

Hoe zijn de resultaten?

Bij de lichamelijke klachten die onder het kopje ‘Voor wie’ genoemd worden, zijn de resultaten heel goed. De massagetherapie heeft een hoog slagingspercentage maar is wel een therapie waarbij zowel de inzet en tijd van jou als van de therapeut gevraagd wordt.

 

Kan iedereen behandeld worden?

Bijna iedereen kan behandeld worden. Contra-indicaties voor een Quadrivas behandeling zijn onder andere een geschiedenis van spontane trombose of een stollingsstoornis, griep/koorts en een lichaamsgewicht van ongeveer 100 kilo of meer.  We kunnen dan geen Quadrivas-behandeling geven.

 

Wat kan ik zelf doen?

  • Zorg voor regelmatige beweging (sporten, wandelen, fietsen, zwemmen, yoga, etc.)
  • Let goed op je voeding. Veel cliënten blijken baat te hebben bij een voedingspatroon dat beperkt is in koolhydraten en suikers, anderen kijken uit met melkproducten of eten geen vlees. Vaak weet je zelf waar je op reageert en anders kun je advies inwinnen bij een voedingsspecialist.
  • Zorg voor voldoende rust en ontspanning. Een lichaam in ontspanning kan beter herstellen.

 

Kan ik doorgaan met sporten? 

Bewegen en sport is altijd goed. In combinatie met de Quadrivas Therapie zijn pilates, yoga, zwemmen of wandelen prima te combineren. (Zware) krachttraining en Quadrivas Therapy gaan niet samen. Na afloop van een behandeltraject kun je krachttraining (als je wilt) wel weer oppakken.